Déze kamerplanten overleven zelfs in jouw studentenhuis!

Déze kamerplanten overleven zelfs in jouw studentenhuis!

Groene planten die bijna niet dood te krijgen zijn in jouw studentenhuis? Die zijn er écht! Zelfs in een druk studentenhuis waar je gegarandeerd de planten vergeet water te geven, overleven deze prachtige kamerplanten

  1. Sanseveria

  2. Zamioculcas (kamerpalm)

  3. Yucca

  4. Philodendron Monstera Deliciosa (gatenplant)

  5. Graslelie 

Sanseveria

We beginnen met één van de meest populaire kamerplanten die enorm makkelijk te verzorgen zijn: de Sanseveria! Deze groene kamerplant gaat enorm makkelijk mee en heeft bijna geen verzorging nodig. Ook niet geheel onbelangrijk: de kamerplant heeft een luchtzuiverende werking, ideaal als je een kater hebt na het stappen. Eigenlijk maakt het ook niet uit waar je de kamerplant neerzet: hij gaat 't overal goed doen! 

Sanseveria kopen in witmarsum

Zamioculcas (kamerpalm)

Op nummer 2 staat de eyecatcher: Zamioculcas (kamerpalm) die niet alleen prachtig in je studentenkamer staat, maar ook nog eens makkelijk is om te verzorgen. Zet hem op een leuk plekje bij de verwarming of juist in een donkere, grauwe hoek. De plant doet het zowel in de zon als schaduw goed, dus wees creatief. Water? Dat heeft deze kanjer bijna niet nodig!

Zamioculcas als makkelijke kamerplant

Yucca

De Yucca wordt ook wel Palmlelie genoemd en zoals je hieronder kunt zien, is het een grote kamerplant die prachtig staat in je studentenwoning. Als je gek bent op een tropische uitstraling, dan is deze groene rakker een mooie aanwinst voor je woning. Let er wel op dat je de plant op een plekje zet waar niet enorm veel zon staat, in de halfschaduw is de kamerplant helemaal tevreden!

koop een Yucca

Philodendron Monstera Deliciosa (gatenplant)

Heb je totaal geen groene vingers? Dan is de Philodendron Monstera Deliciosa (gatenplant) ideaal voor jou. De kamerplant met zijn prachtige bladeren vraagt om weinig verzorging én staat ook nog eens prachtig in je kamer. Heb je een kamer waar niet enorm veel licht komt? Dan is de Gatenplant de ideale plant voor deze plek. Net als de Sanseveria zuivert de Gatenplant ook de lucht voor je. Twee vliegen in één klap!

makkelijke plant kopen: Philodendron Monstera Deliciosa

Graslelie 

Een absolute topper onder de studentenplanten is de Graslelie! Eindeloos genieten van een plant met bijna geen verzorging, hoe fijn? Je kan deze kamerplant weken vergeten en nóg zal hij rechtop blijven staan. Heb je nu eens een keer wat tijd over en besluit je jouw studentenwoning op te ruimen? Geef je Graslelie dan twee keer per week een slokje water en eens per week een sproeibeurt, dat zal hij waarderen!

graslelie kopen in witmarsum

Studentenplanten genoeg!

Kom langs en bekijk het totale aanbod kamerplanten die ideaal in jouw studentenhuis zullen staan.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Witmarsum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...