Deze kamerplanten zijn ideaal voor donkere hoeken in huis

Deze kamerplanten zijn ideaal voor donkere hoeken in huis

De ene kamerplant wilt alleen maar vertoeven in het zonnetje en de ander geeft de voorkeur aan een donker plekje. Ben jij opzoek naar kamerplanten die zelfs het donkerste hoekje van jouw huis overleven? Dan hebben wij de ideale kamerplanten voor je op een rijtje gezet. Zeg maar dag tegen alle planten die enorm veel licht nodig hebben om te overleven. Speciaal voor de grauwe, donkere hoekjes die wel wat kleur en geur kunnen gebruiken, hebben wij een top 5 kamerplanten voor jou op een rij gezet! Er zijn hiervoor namelijk genoeg opties.

Kamerplanten


 

  1. Bromelia
  2. Calathea
  3. Dieffenbachia
  4. Philodendron
  5. Lepelplant (Spathiphyllum)

De Bromelia

Uiteraard staat op onze nummer 1, één van onze favoriete kamerplanten die prima in een donker hoekje kunnen staan: de Bromelia! Het is een tropische kamerplant die je waarschijnlijk niet eens in deze top 5 verwacht, maar niets is minder waar. Ook in ruimtes waarin alleen kunstlicht te vinden is, vind je deze bloeiende kamerplant terug. Wil je de badkamer wat opfleuren? Ook daar is de Bromelia een ideale plant voor. Wees creatief en mix & match er op los.

Bromelia kamerplant als eyecatcher kopen

De Calathea

Een eyecatcher die je in alle kamers van het huis kan zetten? Check dan eens de prachtige groene kamerplant: de Calathea. Deze kamerplant heeft geen simpele groene bladeren, maar heeft het geluk met prachtige bladeren en een uniek patroon. De verzorging van de Calathea is heel simpel: zorg ervoor dat de kamerplant in vochtige grond blijft staan, maar geef de kamerplant niet al teveel water. De Calathea heeft helemaal niet veel licht nodig, omdat de bladeren anders alleen maar vervagen.

calathea kopen in witmarsum

Dieffenbachia

Deze groene topper kan naast een plekje in het donker, ook nog eens een enorme joekel van een plant worden. Verzorging van deze kamerplant is echt 'n makkie! Zorg voor de juiste potgrond, een gemiddelde temperatuur en genoeg water en je hoeft nergens meer naar om te kijken. 

Dieffenbachia kopen als kamerplant

Philodendron

De Philodendron kan erg mooi staan buiten in je tuin, maar ook binnenshuis kan deze kamerplant prima vertoeven. De plant wordt ook wel hartjesplant genoemd dankzij de unieke vormen van z'n glanzende bladeren. 

Philodendron

Lepelplant (Spathiphyllum)

Op onze nummer 5 vind je de populaire kamerplant: Lepelplant (Spathiphyllum) die meerdere keren per jaar bloeit en ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Wist je dat het zelfs beter is om de plant tussen het water geven door uit te laten drogen? Ideaal! Verder is de kamerplant gek op een schaduwrijke plek in huis. 

 

Kom langs voor een van deze prachtige kamerplanten en fleur het donkere hoekje thuis op!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor april

April doet wat ‘ie wil, dus het kan nog alle kanten op. Een lekker lentezonnetje en dan weer een hoosbui of voorjaarsstorm. Nachtvorst ligt nog op de loer.

Lees meer...
Moestuinieren in maart

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Tuinieren als gezonde en opbeurende bezigheid in coronatijden

Wereldwijd zitten we in sociaal isolement, in de strijd tegen het coronavirus. Niet op bezoek bij opa en oma, niet naar school, naar het zwembad of de film. Je wordt er allemaal niet vrolijk van. Gelukkig kun je wel veilig lekker aan de slag in je tuin en op je balkon, samen met de kinderen.

Lees meer...
Snoeien in maart

Snoeien doet bloeien. Knip de winter weg voor een goede start van het tuinseizoen 2020! Heel veel planten en struiken moet je nu snoeien, ook nu ze al zo vroeg uitlopen. Geef ze meteen speciale mest, dan geniet je straks van extra kleur en geur.

Lees meer...