5x Winterbloeiers voor in jouw tuin

5x Winterbloeiers voor in jouw tuin

Om jouw tuin er in de winter ook mooi, gezond en fleurig bij te laten zijn hebben wij een top 5 winterbloeiers voor je opgesteld. Zo zorg je ervoor dat jouw tuin gedurende het hele jaar aan het bloeien is! Voor ons gehele aanbod tuinplanten kom je naar ons groencentrum in Witmarsum. Onze medewerkers helpen je graag met het uitzoeken van de winterbloeier die het beste bij je past. 

  • Winterjasmijn
  • Winterviolen

Winterjasmijn: langdurige bloeitijd

De winterjasmijn is een plant die eigenlijk iedereen in de tuin moet hebben staan. Dit komt door de extreem lange bloeitijd van december tot april. In deze periode staan er kleine gele bloempjes in je tuin te stralen. De winterjasmijn doe het goed op plekken met zon én schaduw en moet gesnoeid worden na de bloei. 

Winterviolen: temperatuur boven nul

Vriest het niet buiten? Dan bloeit de winterviool. Bij zachte winters kun je dus gedurende een lange periode van de winterviolen genieten. Niet alleen kun je de winterviolen in de tuin kwijt, maar ook op het terras of zelfs het balkon. Kom langs bij Groencentrum Witmarsum en koop jouw winterviool als winterbloeier!

Helleborus: vroege bloeier

Terwijl je in januari hoogstwaarschijnlijk nog lang moet wachten op de eerste planten die gaan bloeien, staat de Helleborus er al prachtig bij. Deze planten worden ook wel kerstrozen genoemd en zijn erg populair door de vroege bloei!

Helleborus-winterbloeier-witmarsum

Calluna: juiste verzorging

Met de juiste verzorging van een Calluna kun je heel ver komen. Deze plant is prachtig bodembedekkend, maar heeft wel wat eisen qua verzorging. Zo moet de grond waarin deze winterbloeier staat een klein beetje zuur zijn en veel potgrond bevatten. Ook is het voor de Calunna belangrijk dat water goed en makkelijk weg kan lopen. 

Calunna-winterbloeier-witmarsum

Toverhazelaars/Hamamelis: heerlijke geur

De Toverhazelaar, ook wel Hamamelis genoemd, is de winterbloeier met de lekkerste geur. Als je in de winter de tuin inloopt zul je dit gaan merken. Deze heerlijk ruikende plant neemt flink wat ruimte in beslag en is ook niet één van de goedkoopste. 

Winterbloeiers kopen bij Groencentrum Witmarsum

Bij Groencentrum Witmarsum kun je terecht voor ontzettend veel verschillende winterbloeiers. Kom langs in Witmarsum en bekijk ons actuele aanbod. Wil je ons aanbod winterbloeiers weten voordat je ons tuincentrum komt bezoeken? Neem dan contact met ons op! Wij informeren je graag over ons gehele assortiment tuinplanten. Samen zorgen we ervoor dat jouw tuin het hele jaar door bloeit. Hopelijk tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...

Of je nu een tuinfeestje geeft of gewoon geniet van een ontspannen avondje thuis, cocktails met zelfgekweekte groente en kruiden zijn een geweldige manier om je vrienden en familie te verrassen. In dit blogartikel delen we inspirerende recepten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en verfrissend. Cheers!

Lees meer...

Waarom zou je een dure vlucht naar de Costa del Sol boeken als je een stukje Spanje in je eigen achtertuin kunt creëren? Met een beetje creativiteit kun je genieten van de uitnodigende sfeer van het Spaanse leven zonder je huis te verlaten.

Lees meer...