Welke kamerplanten geven veel zuurstof?

Welke kamerplanten geven veel zuurstof?

Planten zijn een aanwinst voor ieder huis. Naast dat kamerplanten gezellig staan in huis, geven sommige planten ook nog eens zuurstof af. Deze planten worden ook wel luchtzuiverende planten genoemd en zorgen voor een beter leefklimaat in huis. Hoe meer luchtzuiverende planten in huis, hoe beter de luchtkwaliteit! Deze vaak mooie planten zetten CO2-uitstoot om in schone lucht. Net zoals bomen buiten doen! Welke kamerplanten geven eigenlijk veel zuurstof af?

  • Lepelplant
  • Chrysant
  • Klimop
  • Graslelie

Lepelplant: makkelijk te verzorgen

De Lepelplant zorgt ervoor dat de chemische stoffen bij jou in de woon- of slaapkamer uit de lucht worden gefilterd. Eén lepelplant in huis zal niet gelijk alle chemische stoffen filteren, maar door goed te ventileren in huis kom je al een heel eind. De lepelplant is niet alleen een leuke plant om naar te kijken, ook is het een plant die maar weinig verzorging nodig heeft. Als de bladeren van de lepelplant een beetje gaan hangen, weet je dat het tijd is om de plant water te geven! 

Chrysant: warmte en kleur in je interieur

De Chrysant filtert net zoals de lepelplant verschillende chemische stoffen uit de lucht., waaronder benzeen. De Chrysant brengt kleur en gezelligheid in huis, maar pas wel op met huisdieren. Deze fleurige plant is namelijk giftig voor huisdieren. De Chrysant is een liefhebber van licht en water, maar staat het liefste niet direct in de zon. De Chrysant is niet alleen een leuke kamerplant, maar kun je ook voor buiten in de tuin kopen. 

Luchtzuiverende-planten-witmarsum

Klimop: ook leuk als hangplant

Klimop zien we natuurlijk vooral buiten, maar ook voor binnen is dit een leuke, unieke plant. Als plant op de vensterbank, of zelfs als hangplant kan de klimop gekocht worden. Ook deze plant reinigt verschillende chemische stoffen uit de lucht, maar is ook weer giftig voor huisdieren. 

Graslelie: veilig voor huisdieren

De graslelie is een luchtzuiverende plant die je gerust neer kunt zetten in de woonkamer, deze is namelijk hartstikke veilig voor jouw huisdieren. Je huisdieren kunnen deze plant gerust een beetje opeten; al is dat natuurlijk wel zonde van de mooie Graslelie! Ook deze plant is hartstikke makkelijk te verzorgen en is dus ook geschikt voor mensen zonder groene vingers. 

witmarsum-groencentrum-graslelie

Wat blijkt nou? Veel planten die de lucht in huis zuiveren zijn niet geschikt voor huisdieren. Mocht je toch een luchtzuiverende plant in huis willen halen, dan wordt het de Graslelie of één van onze overige planten. Weet je niet helemaal zeker of de plant die je wilt kopen geschikt is voor huisdieren? Vraag het één van onze medewerkers in ons tuincentrum in Witmarsum. Hopelijk tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor april

April doet wat ‘ie wil, dus het kan nog alle kanten op. Een lekker lentezonnetje en dan weer een hoosbui of voorjaarsstorm. Nachtvorst ligt nog op de loer.

Lees meer...
Moestuinieren in maart

Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus zou je bijna vergeten dat het lente is! Met een heerlijk zonnetje erbij kun je nu een goede start maken met het moestuinseizoen, in de tuin, op het balkon, in de vensterbank of in de vierkante-meterbak.

Lees meer...
Tuinieren als gezonde en opbeurende bezigheid in coronatijden

Wereldwijd zitten we in sociaal isolement, in de strijd tegen het coronavirus. Niet op bezoek bij opa en oma, niet naar school, naar het zwembad of de film. Je wordt er allemaal niet vrolijk van. Gelukkig kun je wel veilig lekker aan de slag in je tuin en op je balkon, samen met de kinderen.

Lees meer...
Snoeien in maart

Snoeien doet bloeien. Knip de winter weg voor een goede start van het tuinseizoen 2020! Heel veel planten en struiken moet je nu snoeien, ook nu ze al zo vroeg uitlopen. Geef ze meteen speciale mest, dan geniet je straks van extra kleur en geur.

Lees meer...