Welke kamerplanten geven veel zuurstof?

Welke kamerplanten geven veel zuurstof?

Planten zijn een aanwinst voor ieder huis. Naast dat kamerplanten gezellig staan in huis, geven sommige planten ook nog eens zuurstof af. Deze planten worden ook wel luchtzuiverende planten genoemd en zorgen voor een beter leefklimaat in huis. Hoe meer luchtzuiverende planten in huis, hoe beter de luchtkwaliteit! Deze vaak mooie planten zetten CO2-uitstoot om in schone lucht. Net zoals bomen buiten doen! Welke kamerplanten geven eigenlijk veel zuurstof af?

  • Lepelplant
  • Chrysant
  • Klimop
  • Graslelie

Lepelplant: makkelijk te verzorgen

De Lepelplant zorgt ervoor dat de chemische stoffen bij jou in de woon- of slaapkamer uit de lucht worden gefilterd. Eén lepelplant in huis zal niet gelijk alle chemische stoffen filteren, maar door goed te ventileren in huis kom je al een heel eind. De lepelplant is niet alleen een leuke plant om naar te kijken, ook is het een plant die maar weinig verzorging nodig heeft. Als de bladeren van de lepelplant een beetje gaan hangen, weet je dat het tijd is om de plant water te geven! 

Chrysant: warmte en kleur in je interieur

De Chrysant filtert net zoals de lepelplant verschillende chemische stoffen uit de lucht., waaronder benzeen. De Chrysant brengt kleur en gezelligheid in huis, maar pas wel op met huisdieren. Deze fleurige plant is namelijk giftig voor huisdieren. De Chrysant is een liefhebber van licht en water, maar staat het liefste niet direct in de zon. De Chrysant is niet alleen een leuke kamerplant, maar kun je ook voor buiten in de tuin kopen. 

Luchtzuiverende-planten-witmarsum

Klimop: ook leuk als hangplant

Klimop zien we natuurlijk vooral buiten, maar ook voor binnen is dit een leuke, unieke plant. Als plant op de vensterbank, of zelfs als hangplant kan de klimop gekocht worden. Ook deze plant reinigt verschillende chemische stoffen uit de lucht, maar is ook weer giftig voor huisdieren. 

Graslelie: veilig voor huisdieren

De graslelie is een luchtzuiverende plant die je gerust neer kunt zetten in de woonkamer, deze is namelijk hartstikke veilig voor jouw huisdieren. Je huisdieren kunnen deze plant gerust een beetje opeten; al is dat natuurlijk wel zonde van de mooie Graslelie! Ook deze plant is hartstikke makkelijk te verzorgen en is dus ook geschikt voor mensen zonder groene vingers. 

witmarsum-groencentrum-graslelie

Wat blijkt nou? Veel planten die de lucht in huis zuiveren zijn niet geschikt voor huisdieren. Mocht je toch een luchtzuiverende plant in huis willen halen, dan wordt het de Graslelie of één van onze overige planten. Weet je niet helemaal zeker of de plant die je wilt kopen geschikt is voor huisdieren? Vraag het één van onze medewerkers in ons tuincentrum in Witmarsum. Hopelijk tot ziens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 7 trendy kamerplanten voor 2020

Groen in huis is hipper dan hip! Welke kamerplanten zijn dit jaar helemaal 'je van het'?

Lees meer...
Nationale Tulpendag 2020

Kerstmis is nog maar net achter de rug, maar we kunnen ons hart nu al ophalen aan bloeiende voorjaarsbollen in alle soorten, maten, kleuren en geuren.

Lees meer...
Kerstboom eruit, voorjaarsbollen erin!

De oude, vertrouwde slogan blijft ook nog gelden hoor! 'Kerstboom eruit, kamerplant erin.' Dan heb je meteen weer meer sfeer in huis.

Lees meer...
5 tips voor het recyclen van je kerstgroen

Misschien heb je de kerstboom al weggebracht of op laten halen door actieve buurtkinderen, maar dan heb je vast nog een krans of andere decoraties van dennengroen.

Lees meer...