Woontrends 2019

Woontrends 2019

Wil je jouw interieur een boost geven of ben je simpelweg op zoek naar nieuwe wooninspiratie, woonideeën of stylingtips voor het inrichten van jouw huis? Kom dan gezellig inspiratie opdoen bij ons in het tuincentrum! Er zijn woontrends voor iedere woonstijl te vinden. Of je nu liefhebber bent van een Scandinavisch interieur of een landelijk interieur, in pastelkleuren of basic kleuren: er is van alles te vinden! Dit zijn dé woontrends voor 2019!

Woonaccessoires


 

Living Coral

De trendkleur van 2019 is Living Coral! De kleur is optimistisch, warm en vrolijk. Soms neigt de kleur wat oranje en soms bijna roze of met rode nuances. Zo bieden wij genoeg mooie Spaas kaarsen in deze trend! Je kunt Coral Living enorm goed combineren met zwart, bruintinten, grijs, groen en accenten in bordeaux rood en terracotta. Het is een hele energieke kleur die sfeer en gezelligheid in huis aanbrengt. Ben je wat neutraler ingesteld en wil je een rustiger geheel thuis? Kies dan voor een ton-sur-ton kleurenpalet en laat de kleur koraal in verschillende tinten en materialen terugkomen in je interieur!

Living Coral - woontrends van 2019

Spiced Honey

Flexa heeft de kleur Spiced Honey uitgeroepen tot kleur van 2019! Het is een hele warme, amberkleurige kleurtint met een goudgele gloed. De kleur is geïnspireerd door de schoonheid van honing en elegantie. Heb je de keuze gemaakt voor een rustige sfeer in huis? Combineer dan Spiced Honey met andere aardse bruin- en grijstinten. Ben je wat meer extravert ingesteld? Creëer dan in huis en tuin een spannende mix van Spiced Honey in combinatie met vergrijsd blauw, roze en bordeaux rood. Heb je een zonnig interieur? Dan kun je de kleur eens combineren met stralend geel, wit en lichte grijstinten. Hiermee haal je goed de mediterrane zomer in huis!

Trendtip: Kies niet alleen voor Spiced Honey op de wand, maar zet de kleurtrend van 2019 ook door in de tuin. Mooie potterie bijvoorbeeld!

Rond, rond en nog meer rond!

Tuinmeubels, tafels en alles moet rond in 2019! Denk maar eens aan een ronde tuintafel, salontafel, bijzettafel, fauteuil, vloerkleed of lamp: ronde meubels mogen niet langer ontbreken in jouw interieur! Door ronde vormen aan te brengen thuis, doorbreek je heel gemakkelijk de veelgebruikte rechte, strakke lijnen van een woonruimte en maak je jouw huis en tuin zacht en vriendelijk! Denk eens aan een leuke buxus in de tuin! Bovendien is een meubel met een ronde, organische vorm ook zeer geschikt voor kleinere woonruimtes! Een rond meubel neemt namelijk veel minder ruimte in beslag en past zo op meer plekken in huis. 

Meer plantjes in de tuin

In 2019 is een volledig betegelde tuin een échte no-go. Vaak kunnen de tuinen in Nederland de hoeveelheid regen niet meer aan en staan de plassen tot aan je oksels. Geen tijd om veel tijd in je tuin te steken? Dan kun je het beste een deel van je tuin leegmaken en deze vullen met diverse groene tuinplanten en voeg wat nieuwe accessoires aan je tuin toe zoals buitenkaarsen en tuingereedschap. Dan is ‘ie weer als nieuw!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...