De moestuin in augustus

De moestuin in augustus

Wat planten in moestuin in augustus?

Ja.. Wat kan ik in augustus nog in de moestuin planten? Wij helpen je vandaag met het antwoord op deze vraag! Augustus kun je zien als een maand waarin je veel kunt oogsten, máár er valt uiteraard ook nog steeds van alles te zaaien in de tuin. Veel van de moestuin bedden en vakken zijn erg vol. Naast genieten van heerlijke oogst, kun je deze maand de volgende bezigheden oppakken:

 • Veel water geven
 • Mesten
 • Opschonen
 • Onkruid wieden

Pokon voor moestuin 

 

 

Wat kun je zaaien in augustus?

Wat kun je zaaien in augustus?

 • Je kunt heerlijke gewassen zoals radijsjes, spinazie en sla nog volop zaaien.
 • Verder kun je in augustus ook beginnen met zaaien voor het aankomende jaar. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan snijbiet, kolen en lente-uitjes.
 • De vruchtbaarheid van de grond kun je verbeteren door mosterd te zaaien in de lege vakken in jouw moestuin. 

Zaden kopen
Planten in augustus

Wil je gaan planten in augustus? Dan kun je volop herfstbloemkool, aardbeien, paksoi en winterprei in de grond planten.

Oogsten in augustus

Oogsten in augustus

 • Je moet dagelijks controleren of je groenteplantjes zoals komkommers, aubergines en courgettes kunt gaan oogsten. Jonge groentes dragen meer smaak dan oudere groente, daarnaast hebben ze ook een betere structuur.
 • Ben je gek op aardbeien? Dan kun je deze maand nog heerlijk geoogst worden. Tip: pluk de aardbeien wel altijd boven het kroontje, op die manier blijven ze langer vers.
 • Ook kun je andere vruchten uit de fruittuin oogsten. Denk maar eens aan: rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kersen, kruisbessen, perziken, pruimen, vijgen en wijnbessen.

Snoeien in augustus

 • Heb jij frambozen of zwarte bessen in de moestuin staan? Dan raden wij je aan om de afgedragen stengels kort af te snoeien. Dit zijn namelijk veelal dragers van ziektes en schimmels. Verder raden wij ook aan om de takken niet op de composthoop te gooien maar in de GFT bak.
 • Je kunt fruitbomen en leifruit een zomersnoei geven. 
 • Controleer regelmatig je tuinplanten op aantastingen en snoei de aangetaste delen dan weg. 

Snoeien in augustus

Meer tips voor de moestuin in de maand augustus

 • Haal direct alle restjes weg van geoogste groentes of gooi ze op de composthoop. Gooi overigens nooit resten van zieke en aangetaste planten op de composthoop. 
 • Hebben jouw tomatenplanten bijna-rijpe vruchten? Dan hoef je vanaf dit moment geen water meer te geven. Hierdoor voorkom je dat de tomaten zullen barsten. 

Potgrond voor moestuin

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Bollentijd

Het is herfst en de meeste mensen zien op tegen de donkere wintermaanden. Beleef alvast de nodig voorpret door voorjaarsbollen te planten, of ‘poten’ zoals dat in vaktaal heet. Narcissen, krokussen en tulpen kennen we allemaal.

Lees meer...
Hoe verzorg je een Calathea?

Ontdek ons aanbod Calathea's die verkrijgbaar zijn in velen soorten en maten. Het is een echte tropische plant met prachtige bladeren waarop tekeningen te zien zijn, van roze strepen tot aan de groene lijnen. Laten we maar gelijk eerlijk zijn: deze kamerplant is niet de meest makkelijke plant voor in huis en om die reden delen we graag wat verzorgingstips voor de Calathea met jullie. 

Lees meer...
Top 5 grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn helemaal hip & trendy en krijgen alle aandacht in een woonkamer. Ze zijn prachtig om te zien, maar hebben ook nog eens een belangrijke functie: ze verbeteren de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. De Urban Jungle is nog steeds helemaal hip en de wisseling tussen grote en kleine kamerplanten mag dan ook zeker niet ontbreken. Er zi...

Lees meer...
De beste luchtzuiverende kamerplanten

Luchtzuiverende kamerplanten zijn ideaal voor bijvoorbeeld op kantoor, maar wat zijn luchtzuiverende planten nu precies? Sommige kamerplanten dienen enkel als decoratie, maar veel planten hebben ook een luchtzuiverende werking. Hierdoor wordt jouw huis schoner én frisser. We noemen ze ook wel onze natuurlijke luchtverfrissers, wat ze ideaal maakt voor op kantoor maar ze staan ook heel leuk in de slaapkamer of woonkamer. Er is een enorm aanbod...

Lees meer...