Moestuin

 

Zelf kweken is veel leuker!

Lekkere aardappeltjes voor bij het avondeten, verse munt voor in de thee of zoete aardbeien voor op je beschuitje; niets is leuker dan zelf groenten, kruiden en fruit kweken. 

Heb je een tuin? Dan heb je vast wel een hoekje om een moestuintje te beginnen of wat potjes neer te zetten. Heb je een balkon? Dan is verticaal tuinieren super handig! Heb je geen buiten, maar wel een vensterbank? Kweek dan je favoriete groenten, kruiden en fruit achter glas. Mogelijkheden genoeg om zelf te kweken! Dit wil je uiteraard wel met verantwoorde grond en voeding doen, zodat je oogst puur is en lekker smaakt!


Binnen voorzaaien

De meeste moestuinplanten zijn éénjarige planten, dit betekent dat een zaadje binnen 1 jaar uitgroeit tot een plant die je kan oogsten. Planten die normaal gesproken in een warm klimaat groeien, zoals pepers, tomaten en courgettes, kun je een beetje helpen door ze voor te zaaien. Zo weet je zeker dat je hetzelfde jaar nog een mooie oogst hebt van deze tropische planten!

Je kunt voorzaaien in een heleboel soorten bakjes. Het bekendst zijn de kleine, bruine turfpotjes, of kleine plastic kweekbakjes met een transparante deksel. Kies potjes of bakjes die jij het mooist of handigst vindt en zoek een lichte, warme plek op in huis. Denk aan de vensterbank, een serre of misschien heb je buiten een verwarmde kas. Vul je bakje met een grond die een fijne structuur heeft, zo is de kans dat je de worteltjes beschadigt het kleinst.

 

Biologisch gecertificeerd

Niets is lekkerder en gezonder dan verse, onbespoten groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Kweken doe je het liefst in biologische grond en met biologische plantenvoeding. Alle Pokon verzorgingsproducten die te maken hebben met eten uit eigen tuin, voldoen aan de Europese norm voor de biologische land- en tuinbouw. Dit betekent dat zowel de potgronden als de meststoffen voldoen aan deze strenge Europese normen.

Klik hier voor de zaai- en oogstkalender van Pokon.