Midzomer boeket

Laat je deze zomer leiden door florale symboliek

Een midzomerboeket, daarin verwacht je natuurlijk oogstrelende zomerbloemen in paradijselijke kleuren. Klopt! Alleen voegen we met dit boeketrecept ook nog een snufje symboliek en mijmerinspiratie toe aan jouw zomer. Wedden dat ‘ie onvergetelijk wordt?

Dit zomerse boeket bestaat uit Delphinium, allium, gladiool, pioenrozen en lelies. Solo al het zonnetje in huis, maar in teamverband echt fenomenaal. Het boeket ademt bovendien symboliek, waarmee ze een kompas voor jouw zomer kan vormen. Kijk maar.

 

DELPHINIUM & DE LIEFDE
Delphinium, die blauwe bloemenpluim, staat voor ‘gehechtheid in de liefde’. Mooi hè? Geef je dit boeket cadeau, dan zeg je eigenlijk tegen de ontvanger: ik ben klaar om samen verder te gaan. Houd je het boeket liever zelf, dan laat je jezelf weten dat het wel snor zit met de zelfliefde- en acceptatie. Hoe dan ook brengt Delphinium een zinderende zomerboodschap.


 

 

 

 

 

 

 

 

VROLIJKE ZOMER MET ALLIUM
Die ronde bol, dat is allium. Familie van de ui, wist je dat? Allium staat niet alleen mooi te wezen, de bloem houdt ook onheil buiten de deur. Waarmee ze perfect past in een midzomerboeket, want tijdens midzomerfeesten is er veel aandacht voor het buiten houden van duistere krachten. Met de allium kom jij de zomer dus vrolijk en veilig door.


 

 

 

 

 

 

 

 

GERBERA VOOR GEZELLIGHEID
We worden net zo vrolijk van de zomer als van de gerbera. Ook tussen de grote bloemen om haar heen houdt ze gezellig stand. Deze bloem is te vinden in alle denkbare kleuren. Het hart van de bloem kan zowel zwart als groen kleuren en past dus altijd wel in een zomers boeket.


 

 

 

 

 

 

 

 

GLADIOOL GEEFT JE KRACHT EN OVERWINNING
De gladiool heeft kracht en overwinning als symbolische betekenis. Misschien staat er wel een belangrijke wedstrijd voor je op de agenda. Of verbeter je jezelf met crossfit, ben je assertief op je werk of overwin je een angst. Kijk nog maar eens goed naar de gladiool en prent jezelf in: kracht en overwinning. Wedden dat je nieuwe zomermantra werkt?


 

 

 

 

 

 

 

 

EN NATUURLIJK DE LIEFDE VAN DE PIOEN
De pioenroos is de meest weelderige vaaskandidaat in dit recept. Ze lonkt met haar ontelbare bloemblaadjes flirterig naar de zon en naar jou. De bloem staat dan ook voor liefde, geluk en gezondheid. Koester de pioen en haar symboliek deze zomer: wees lief voor jezelf en anderen en tel je zegeningen.


 

 

 

 

 

 

 

 

DE LELIE MAAKT HET ROND
En ten slotte is daar de lelie. Misschien wist je het nog niet, maar de symboliek van de bloem is tweeledig: vrouwelijkheid en liefde. Als dat geen ideale zomercombinatie is? Werp steelse blikken vanachter je zonnebril, wieg nog wat met je heupen en houd die lach op je gezicht. Het werkt aanstekelijk, dus wie weet wat deze zomer gaat brengen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet te vergeten: ook zien we in het midzomerboeket grassen, aren en prachtige vrouwenmantel. Speel met deze extra ingrediënten voor dat extra wulpse midzomereffect.

Dank alvast, midzomerboeket!

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl