Nu open van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
  • Groenspecialist
  • ​Compleet dagje groenbeleving
  • ​Scherpe acties

Kruiden top 10

Kruiden kun je natuurlijk gewoon kopen, maar je kunt ze ook zelf kweken! Wij hebben kruidenzaden beschikbaar, waarmee je binnen no time een eigen kruidentuin tot je beschikking hebt. Deze kun je gebruiken in de lekkerste gerechten! Altijd bij de hand en zelf gekweekt: peanuts!

Kruiden top 10

Wij hebben natuurlijk ook zo onze favorieten. De onderstaande kruidenzaden zijn zeer bekemd en worden regelmatig gebruikt in gerechten of door hun medicinale werking. Het is natuurlijk extra leuk, als je iets maakt van je zelf gekweekte kruiden! Ben je klaar voor verse kruiden door je favoriete curry recept of in je groentensoep?

  1. Dille
    Dille komt veel voor in Scandinavische landen, Duitsland, Polen en Rusland. Het wordt vooral gebruikt in soepen en sauzen en wordt vaak ook geserveerd met zalm en andere soorten vis.


     
  2. Koriander
    Korianderblad heeft een zeer eigen maar toch ook frisse, peterselieachtige geur. Als kruid is het onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten. Het zaad wordt met zijn heerlijke geur juist veel gebruikt in de keukens in Europa en het Midden-Oosterse. Koriander is ook zeer goed voor de spijsvertering!
     
  3. Lavendel
    Lavendel is winterhard, blijft het altijd groen en houdt van een lichte standplaats. De heerlijke geurende bloemen worden vaak gebruikt in geurzakjes, aroma olie of zelfs in gebak!
     
  4. Basilicum
    Dit kruid is afkomstig uit India, terwijl veel mensen het associeren met de Italiaanse keuken. Daar wordt het ook veel gebruikt. Basilicum staat bekend om zijn warme en anijsachtige aroma. 


     
  5. Stevia
    'Honingplant' is de naam die de Stevia ook vaak krijgt. Zijn smaak is namelijk wel 10 x zoeter dan suiker! Stevia is een natuurlijk middel en bevat geen calorieën. Dit maakt de plant erg gewild. Stevia is in veel gerechten te gebruiken, in verse of gedroogde vorm. 
     
  6. Tijm
    De smaak van de tijm is een pittige, hartige, licht notige smaak. Het is een klein en langzaam groeiend kruid. Tijm kan verwerkt worden in o.a. soepen en stoofgerechten. Bij vlees komt de tijm ook goed tot zijn recht. 
     
  7. Tuinkers
    Tuinkers is een kruid met een bittere smaak. Sommige mensen krijgen zelfs de associatie met mosterd als ze dit kruid proeven. Tuinkers komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend. Het word vaak gebruikt als toevoeging in salades en op broodjes. 


     
  8. Bieslook
    Bieslook komt uit de familie van de ui en is één van de meeste bekende en gebruikte kruiden in de geschiedenis én in de keuken. In de 16e eeuw werd bieslook naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers uit China. Wist je dat zij bieslook gebruikten als medicijn tegen vergiftigingen en bloedingen. 
     
  9. Bladselderij
    Bladselderij is vergelijkbaar met een sterkere variant van peterselie. De plant groeit in een aardig tempo, want hij kan een hoogte bereiken van één meter. Selderij heeft ook een medicinale werking. Het werkt urine-afdrijvend en heeft een goede invloed op nier- en blaasziekten, jicht en reuma.
     
  10. Peterselie
    Peterselie heeft een frisse en kruidige smaak. Hierdoor is dit kruid gemakkelijk te combineren bij vele gerechten. Voeg de peterselie pas op het laatste moment toe aan het gerecht, want bij verhitting vergaat de smaak. De krul peterselie heeft een iets minder aanwezige smaak dan platte peterselie. 

Kruiden kopen

Naast onze top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer lekkere kruiden en kruidenzaden bij ons verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Munt (heerlijk als thee), Rozemarijn of Citroengras. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment wat op u staat te wachten bij ons in de winkel! U bent van harte welkom bij Groencentrum Witmarsum als u op zoek bent naar kruiden of uw eigen kweekproject wilt starten!

Kruiden top 10

Kruiden kun je natuurlijk gewoon kopen, maar je kunt ze ook zelf kweken! Wij hebben kruidenzaden beschikbaar, waarmee je binnen no time een eigen kruidentuin tot je beschikking hebt. Deze kun je gebruiken in de lekkerste gerechten! Altijd bij de hand en zelf gekweekt: peanuts!

Kruiden top 10

Wij hebben natuurlijk ook zo onze favorieten. De onderstaande kruidenzaden zijn zeer bekemd en worden regelmatig gebruikt in gerechten of door hun medicinale werking. Het is natuurlijk extra leuk, als je iets maakt van je zelf gekweekte kruiden! Ben je klaar voor verse kruiden door je favoriete curry recept of in je groentensoep?

  1. Dille
    Dille komt veel voor in Scandinavische landen, Duitsland, Polen en Rusland. Het wordt vooral gebruikt in soepen en sauzen en wordt vaak ook geserveerd met zalm en andere soorten vis.


     
  2. Koriander
    Korianderblad heeft een zeer eigen maar toch ook frisse, peterselieachtige geur. Als kruid is het onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten. Het zaad wordt met zijn heerlijke geur juist veel gebruikt in de keukens in Europa en het Midden-Oosterse. Koriander is ook zeer goed voor de spijsvertering!
     
  3. Lavendel
    Lavendel is winterhard, blijft het altijd groen en houdt van een lichte standplaats. De heerlijke geurende bloemen worden vaak gebruikt in geurzakjes, aroma olie of zelfs in gebak!
     
  4. Basilicum
    Dit kruid is afkomstig uit India, terwijl veel mensen het associeren met de Italiaanse keuken. Daar wordt het ook veel gebruikt. Basilicum staat bekend om zijn warme en anijsachtige aroma. 


     
  5. Stevia
    'Honingplant' is de naam die de Stevia ook vaak krijgt. Zijn smaak is namelijk wel 10 x zoeter dan suiker! Stevia is een natuurlijk middel en bevat geen calorieën. Dit maakt de plant erg gewild. Stevia is in veel gerechten te gebruiken, in verse of gedroogde vorm. 
     
  6. Tijm
    De smaak van de tijm is een pittige, hartige, licht notige smaak. Het is een klein en langzaam groeiend kruid. Tijm kan verwerkt worden in o.a. soepen en stoofgerechten. Bij vlees komt de tijm ook goed tot zijn recht. 
     
  7. Tuinkers
    Tuinkers is een kruid met een bittere smaak. Sommige mensen krijgen zelfs de associatie met mosterd als ze dit kruid proeven. Tuinkers komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend. Het word vaak gebruikt als toevoeging in salades en op broodjes. 


     
  8. Bieslook
    Bieslook komt uit de familie van de ui en is één van de meeste bekende en gebruikte kruiden in de geschiedenis én in de keuken. In de 16e eeuw werd bieslook naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers uit China. Wist je dat zij bieslook gebruikten als medicijn tegen vergiftigingen en bloedingen. 
     
  9. Bladselderij
    Bladselderij is vergelijkbaar met een sterkere variant van peterselie. De plant groeit in een aardig tempo, want hij kan een hoogte bereiken van één meter. Selderij heeft ook een medicinale werking. Het werkt urine-afdrijvend en heeft een goede invloed op nier- en blaasziekten, jicht en reuma.
     
  10. Peterselie
    Peterselie heeft een frisse en kruidige smaak. Hierdoor is dit kruid gemakkelijk te combineren bij vele gerechten. Voeg de peterselie pas op het laatste moment toe aan het gerecht, want bij verhitting vergaat de smaak. De krul peterselie heeft een iets minder aanwezige smaak dan platte peterselie. 

Kruiden kopen

Naast onze top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer lekkere kruiden en kruidenzaden bij ons verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Munt (heerlijk als thee), Rozemarijn of Citroengras. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment wat op u staat te wachten bij ons in de winkel! U bent van harte welkom bij Groencentrum Witmarsum als u op zoek bent naar kruiden of uw eigen kweekproject wilt starten!

Kruiden top 10

Kruiden kun je natuurlijk gewoon kopen, maar je kunt ze ook zelf kweken! Wij hebben kruidenzaden beschikbaar, waarmee je binnen no time een eigen kruidentuin tot je beschikking hebt. Deze kun je gebruiken in de lekkerste gerechten! Altijd bij de hand en zelf gekweekt: peanuts!

Kruiden top 10

Wij hebben natuurlijk ook zo onze favorieten. De onderstaande kruidenzaden zijn zeer bekemd en worden regelmatig gebruikt in gerechten of door hun medicinale werking. Het is natuurlijk extra leuk, als je iets maakt van je zelf gekweekte kruiden! Ben je klaar voor verse kruiden door je favoriete curry recept of in je groentensoep?

  1. Dille
    Dille komt veel voor in Scandinavische landen, Duitsland, Polen en Rusland. Het wordt vooral gebruikt in soepen en sauzen en wordt vaak ook geserveerd met zalm en andere soorten vis.


     
  2. Koriander
    Korianderblad heeft een zeer eigen maar toch ook frisse, peterselieachtige geur. Als kruid is het onmisbaar in Mexicaanse en Aziatische salades, soepen en vleesgerechten. Het zaad wordt met zijn heerlijke geur juist veel gebruikt in de keukens in Europa en het Midden-Oosterse. Koriander is ook zeer goed voor de spijsvertering!
     
  3. Lavendel
    Lavendel is winterhard, blijft het altijd groen en houdt van een lichte standplaats. De heerlijke geurende bloemen worden vaak gebruikt in geurzakjes, aroma olie of zelfs in gebak!
     
  4. Basilicum
    Dit kruid is afkomstig uit India, terwijl veel mensen het associeren met de Italiaanse keuken. Daar wordt het ook veel gebruikt. Basilicum staat bekend om zijn warme en anijsachtige aroma. 


     
  5. Stevia
    'Honingplant' is de naam die de Stevia ook vaak krijgt. Zijn smaak is namelijk wel 10 x zoeter dan suiker! Stevia is een natuurlijk middel en bevat geen calorieën. Dit maakt de plant erg gewild. Stevia is in veel gerechten te gebruiken, in verse of gedroogde vorm. 
     
  6. Tijm
    De smaak van de tijm is een pittige, hartige, licht notige smaak. Het is een klein en langzaam groeiend kruid. Tijm kan verwerkt worden in o.a. soepen en stoofgerechten. Bij vlees komt de tijm ook goed tot zijn recht. 
     
  7. Tuinkers
    Tuinkers is een kruid met een bittere smaak. Sommige mensen krijgen zelfs de associatie met mosterd als ze dit kruid proeven. Tuinkers komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend. Het word vaak gebruikt als toevoeging in salades en op broodjes. 


     
  8. Bieslook
    Bieslook komt uit de familie van de ui en is één van de meeste bekende en gebruikte kruiden in de geschiedenis én in de keuken. In de 16e eeuw werd bieslook naar Europa gebracht door ontdekkingsreizigers uit China. Wist je dat zij bieslook gebruikten als medicijn tegen vergiftigingen en bloedingen. 
     
  9. Bladselderij
    Bladselderij is vergelijkbaar met een sterkere variant van peterselie. De plant groeit in een aardig tempo, want hij kan een hoogte bereiken van één meter. Selderij heeft ook een medicinale werking. Het werkt urine-afdrijvend en heeft een goede invloed op nier- en blaasziekten, jicht en reuma.
     
  10. Peterselie
    Peterselie heeft een frisse en kruidige smaak. Hierdoor is dit kruid gemakkelijk te combineren bij vele gerechten. Voeg de peterselie pas op het laatste moment toe aan het gerecht, want bij verhitting vergaat de smaak. De krul peterselie heeft een iets minder aanwezige smaak dan platte peterselie. 

Kruiden kopen

Naast onze top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer lekkere kruiden en kruidenzaden bij ons verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Munt (heerlijk als thee), Rozemarijn of Citroengras. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment wat op u staat te wachten bij ons in de winkel! U bent van harte welkom bij Groencentrum Witmarsum als u op zoek bent naar kruiden of uw eigen kweekproject wilt starten!