Fuchsia

Feesten met Fuchsia
De zon schijnt uitbundig, de temperaturen stijgen, heerlijk om de bloemetjes buiten te zetten. Een aanrader is de rijkbloeiende Fuchsia. Met deze trendy topper op het balkon of op het terras wordt de zomer gegarandeerd één groot feest!

Trendy
Met de Fuchsia zet je dus met gemak het hele balkon - van boven tot onder - in de witte, roze of paarse bloemen. Met een beetje speelsheid en lef creëer je heel gemakkelijk een vrolijke sfeer. Zet ‘m eens in een felgele of knalblauwe kubus of hang ze in felrode draadmanden aan de balkonreling. En wanneer je de Fuchsia combineert met andere zomerbloeiers als de Mandevilla, Petunia en Bougainvillea krijg je een nog uitbundiger effect.

Handigheidjes
De Fuchsia is er in verschillende vormen: staand, hangend en op een stammetje. Welke je ook kiest, de Fuchsia kan met gemak bloeien tot ver in het najaar. Het vraagt maar een paar handigheidjes. De belangrijkste: zet de plant op een plek in de ochtend- of late middagzon en geef regelmatig water. Wanneer je de Fuchsia verwent met wat plantenvoeding en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, wordt je beloond met veel en heel lang bloemen.

Wist je dat?

  • De Fuchsia dankt haar Nederlandse naam ‘Bellenplant’ aan de vorm van de bloemen.
  • De Fuchsia is heel makkelijk te stekken. Je knipt een paar gezonde toppen af en laat ze wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.
  • Helemaal in je nopjes met de Fuchsia? Laat de plant in een koele, vorstvrije ruimte overwinteren, bijvoorbeeld in de garage, zolder, kelder. 

 

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl