De herfst staat voor de deur

De herfst heeft langzaamaan zijn intrede gemaakt. We herkennen het nieuwe seizoen aan het gouden avondlicht, de herkenbare geur die een herfstbui achterlaat, het geluid van krakende bladeren onder je laarzen. De wissel van het seizoen is een moment om bij stil te staan, of nog beter: om bij stil te zitten. Heb jij de nodige aanpassingen al gedaan? 

 

De herfst staat voor de deur
Pak die sjaal maar uit de kast. En vergeet de extra aankleding voor de voordeur niet! Wat? Zoals jij je garderobe aanpast aan het seizoen, zo kun je het exterieur van je woning ook ‘ver-herfsten’. De herfst staat voor de deur, dus verwelkom het nieuwe seizoen al bij je entree. Maak een herfstkrans met de voordeur als chique omlijsting en creëer een mooi samenzijn van planten en potten voor een verpletterende eerste indruk. Met typische herfstplanten geef je kleur, vorm en stijl aan je persoonlijke buitenplek. Of dat nu een patio, voordeur of tuin is!

 


Handen uit de mouwen
Hoewel de lente hét moment lijkt om aan de tuin te werken, wordt de basis van een jaarronde tuin gelegd in de herfst. Maar ook voor de aankomende seizoenen valt er werk te verrichten. Help de natuur een handje en zorg ervoor dat jouw tuin dit jaar diervriendelijk is. Over diervriendelijk gesproken, is het weer nog een beetje plantvriendelijk? Misschien wordt het tijd voor een herfstkas of oranjerie? 


 

 

8 TYPISCHE HERFSTPLANTEN
Een overvloed aan kleur, vorm en smaak

De herfst is veelzijdig. Zo ook in de plantenwereld. De wissel van het seizoen brengt een nieuwe lading planten die hun moment om te schitteren claimen. Of je nu planten zoekt om de voordeur op te vrolijken, een herfstkrans wilt maken of de tuin vol wilt zetten met kleur, de keuze is reuze. Dit is een greep typische herfstplanten waar jij aankomend seizoen volop van mag genieten!

 

Purperklokje
Ook wel bekend als heuchera geeft de kruidachtige plant een instant indian summer-gevoel. Met deze specifieke soort Heuchera ‘ Melting Fire’ haal je de warmte de tuin in. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hebe
Deze plant is enorm veelzijdig. Beschikbaar in een groot spectrum aan kleuren en vormen. Op de afbeelding zie je Hebe speciosa ‘Tricolor’. Een buitenplant die een bont gezelschap met gemak samenbrengt. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Borstelveergras
De zwierige sprieten van borstelveergras staan ook wel bekend als lampenpoetsersgras of 
Pennisetum. Een majestueuze aanwinst voor de tuin die de herfst en winter een prachtige look & feel geven. 


 

 

 

 

 

 

 

 

Pluimspirea
De bloemen van de pluimspirea lijken wel zoete suikerspinnen, de bladeren waarschuwen met hun scherpe randen dat je niet je tanden in deze schoonheid moet zetten. Het blijft bij kijken dus met pluimspirea Astilbe japonica ‘Mainz’ in de tuin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rode zegge
Bekend als rode zegge, Uncina Rubra 'Everflame'. In de zomer transformeert deze plant in een vuurzee van bladeren, de roestrode kleuren kondigt de komst van de herfst aan. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Chrysant
Wat is je favoriete kleur? Grote kans dat er een chrysantvorm verkrijgbaar is in jouw lievelingskleur. Zo haal je extra vrolijkheid je tuin of woning binnen deze herfst. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Struikveronica
Hebe andersonii Alexa staat ook wel bekend als struikveronica. Deze paars gekleurde plant geeft een opfrisser aan ieder grauw hoekje. Zelfs in een minimalistische betonlook-pot. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Chinese franjeboom
Ook bekend als Loropetalum ‘Chin Black Pearl’ klinkt het alsof deze Chinese franjeboom zo uit een spannende piratenfilm lijkt te komen. Zou de plant de reis vanuit land van herkomst China, Japan en zuidoost Azië per schip hebben gemaakt? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl