Bloem JULI

Deze maand staat de imposante lelie in de spotlight. Een bloem met een grote verscheidenheid aan verschijningsvormen en dito symboliek.

Er valt veel te vertellen over de lelie
De veelzijdige lelie is regelmatig onderwerp van gesprek. We houden enorm van haar geur en creëerden daarom een huisparfum met de bladeren van de lelie als hoofdingrediënt. De lelie staat ook bekend om haar geneeskrachtige werking. Kunt u geen afscheid nemen van deze beauty? Droog de lelie en bewaar de bijzondere bloem voor altijd.

Lelies voor iedere gelegenheid
De prachtige lelie is wel een beetje een vlekkenmaker. Haar stuifmeel kan pardoes op de verkeerde plek terechtkomen en een vlek geven. Lees alles over stuifmeel en hoe de consument die vlek er gewoon weer uitkrijgt. Er zijn ook lelies zonder stuifmeel en die zijn dermate geschikt voor in een trouwboeket. Waarom? De symboliek van de lelie past perfect bij de viering van de liefde. Vergeet de lelie ook niet in sombere tijden. De bloem kan naast een prachtig uiterlijk ook een prachtige betekenis meegeven aan een rouwboeket.

Kleuren en vormen van de lelie
Met de lelie kun je alle kanten op. Ze biedt je volop keus qua kleur, vorm en grootte. Zo vind je de lelie in sereen wit en rustig roze, maar ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. Ze is er bovendien ook met strepen of stippen. De bloemen kunnen een doorsnee hebben van 7 tot wel 25 centimeter. Dubbele lelies hebben trouwens geen meeldraden.

Symboliek van de lelie
De lelie zit echt boordevol symboliek. De belangrijkste symbolische betekenissen zijn:

  • Vrouwelijkheid. In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.
  • Liefde. In de Victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: ‘Dit is mijn minnaar’.
  • Zuiverheid. Witte lelies worden vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.
  • Vergankelijkheid. De serene en pure uitstraling van de lelie geven uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.