Zijdebloemen

Naast snijbloemen en tuin- & kamerplanten, kunt u bij ons ook terecht voor kunstbloemen! Een slimme keuze, want naast het feit dat het praktisch niet van echt te onderscheiden is heeft u er langer plezier van en is het onderhoudsvriendelijk!

Zijdebloemen levensecht

Soms denk je weleens: 'Wat een prachtige bloemen! Zouden ze echt zijn?'. Tegenwoordig zijn zijdebloemen praktisch niet meer van echt te onderscheiden en zijn een blijvende eyecatcher in je woning. Het is helemaal van deze tijd en sfeerverhogend. Als je geen tijd hebt om wekelijks een nieuwe bos snijbloemen aan te schaffen, dan is de keuze voor zijdebloemen snel gemaakt!

Niet van echt te onderscheiden

Wij hebben een uitgebreide afdeling met foambloemen, zijdebloemen en -planten. Een combinatie van een trendy pot met een zijden orchidee is niet van echt te onderscheiden! Bovendien heeft u er geen omkijken naar en staan ze bijzonder decoratief. Zet een mooi boeket van zijdebloemen in uw hal en uw huis oogt meteen vrolijk als uw gasten arriveren. In onze tuincentra vindt u een grote variatie aan (seizoens)bloemen, planten en decoratieve takken. U kunt natuurlijk ook echte snijbloemen met zijdebloemen combineren, ziet u het verschil? 

Zijdebloemen zijn sfeerverhogend

Heb je een lege plek op de kast? Of een mooi tafeltje naast de bank, wat nog een beetje leeg oogt? Door hier en mooie vaas met zijdebloemen neer te zetten heb je een blijvende eyecatcher staan! Deze kun je aanpassen aan de seizoenen en ze zijn een éénmalige investering. In het voorjaar mooie bloesemtakken, in de zomer clematis of ridderspoor, in de herfst de geplozen chrysanten en in de winter mooie takken met bessen.

Styling tips voor zijdebloemen

  1. Locatie
    Waar ga je de zijde bloemen neerzetten? Met een achtergrond er vlak achter is het vaak mooier om voor een vaas te kiezen, waarbij de takken er voor 2/3 deel bovenuit steken. Staan de takken vrij, dus bijvoorbeeld in het midden van een tafel, dan is een lagere compositie vaak mooier en praktisch. Wel zo leuk om elkaar nog aan te kunnen kijken tijdens het eten.
  2. Vorm vaas
    Als je voor een smalle opening van de vaas kiest, dan is het gemakkelijker om de takken mooi te rangschikken.
  3. Veiligheid
    Er hoeft natuurlijk geen water in de vaas, maar zorg er wel voor dat u een zware vaas kiest of de vaas verzwaard, waardoor hij niet gemakkelijk om kan vallen. Een decoratieve keuze is bijvoorbeeld gekleurd zand of siergrind. Dit is uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. 

Zijdebloemen op hun best

Helaas worden ook zijde takken stoffig, dus het is wel fijn om ze regelmatig stofvrij te maken. Dit kun je doen met een plumeau, maar ook een vochtige doek doet zijn werk prima! Let op dat je de doek niet te nat maakt, om kalkvlekken te voorkomen.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om met zijdebloemen de show te stelen! Kom gerust eens langs in onze zijdebloemen hoek en laat u inspireren door alle mogelijkheden die er zijn.