Top 5 studentenplanten

Top 5 studentenplanten

Leuk om naar te kijken, makkelijk te verzorgen en niet dood te krijgen? Ontdek onze top 5 studentenplanten die zelfs jouw drukke en chaotische studentenleventje overleven.

Kamerplanten


 

Top 5 studentenplanten

 1. Sanseviera (Vrouwentong)​
  Ben je op zoek naar de ideale slaapkamerplant? Dan is de Vrouwentong de ideale keuze voor jouw slaapkamertje. Deze groene kamerplant is ook ideaal voor studenten aangezien de kamerplant luchtzuiverend is. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder last van je keel wat ideaal is na een lange avond stappen. Deze makkelijke plant verbruikt bovendien zeer weinig water, wat jij als student natuurlijk helemaal niet erg vindt. Ook de standplaats van het plantje maakt 'm niet veel uit, waardoor je de plant op iedere plek kunt neerzetten. Gaat goed komen zo denk toch?

 2. De Graslelie
  Een andere topper onder de studentenplantjes, is de bekende Graslelie. Vergeet je deze kamerplant een aantal keer water te geven? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit! Vandaar dat deze kamerplant veel te vinden is in studentenkamers en op kantoren. Bovendien zorgt deze groene topper ervoor dat jouw longen schoon en fris blijven. Wil je jouw Graslelie een keer in de zoveel tijd bedanken? Geef 'm dan twee keer per week wat water. 

 3. De Rhipsalis
  De hangende cactus zonder stekels? Dat is de Rhipsalis! Op het eerste gezicht zou je denken dat dit een hangplant is, maar het is toch echt een vorm van een cactus. Deze kamerplant heeft de bijnaam: spaghetticactus dankzij het aparte uiterlijk van deze topper. Er zijn enorm veel soorten verkrijgbaar, waardoor er haast altijd eentje bij zit die jou aanspreekt. 

 4. Yucca 
  Als een echte cowboy komt deze plant uit de woestijngebieden van Midden-Amerika. Naast zijn stoere uiterlijk is deze kamerplant ook nog eens luchtzuiverend waardoor de kans dat jij ziek wordt, steeds kleiner wordt. Ideaal voor studenten! Pas wel op als je een huisdier thuis hebt zitten of als er kleine kids langskomen: de Yucca is namelijk giftig. 


   
 5. Vetplantjes
  Op nummer 5 vind je de vetplantjes. Het grote voordeel van deze groene vrienden, is dat ze maar heel weinig verzorging nodig hebben. De vetplantjes vinden hun oorsprong in de woestijngebieden dus het niet zo gek dat je de plant niet vaak water hoeft te geven. En het handige? De plant geeft zelf aan wanneer hij dorstig is. Als de blaadjes wat gaan rimpelen, dan is het tijd om de vetplant wat water te geven. Deze plant kan eigenlijk tegen heel veel omstandigheden: droogte, warmte, kou, licht en schaduw. 

​​Bloeiende kamerplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Doen! Tuinvogels voeren!

Zet alvast in je nieuwe agenda: van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari 2020 is het in Nederland weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling en in Vlaanderen voor Het Grote Vogelweekend.

Lees meer...
5 redenen om de tuin niet winterklaar te maken

Decennialang was het motto van tuiniers en hoveniers: de tuin voor de winter netjes aan kant maken. Maar het winterklaar maken van de tuin door alle dode, bruine materialen af te knippen en te verwijderen is inmiddels een achterhaald fenomeen.

Lees meer...
Kersttrends 2019

Kerst wordt dit jaar eerder dan ooit tevoren aangekondigd. Op veel plaatsen heeft de gemeente de kerstverlichting al opgehangen en in de winkels liggen de meest uiteenlopende kerstdecoraties vrolijk naast de zakken pepernoten en chocoladeletters.

Lees meer...
15 Tuintips november 2019

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...