Top 5 studentenplanten

Top 5 studentenplanten

Leuk om naar te kijken, makkelijk te verzorgen en niet dood te krijgen? Ontdek onze top 5 studentenplanten die zelfs jouw drukke en chaotische studentenleventje overleven.

Kamerplanten


 

Top 5 studentenplanten

 1. Sanseviera (Vrouwentong)​
  Ben je op zoek naar de ideale slaapkamerplant? Dan is de Vrouwentong de ideale keuze voor jouw slaapkamertje. Deze groene kamerplant is ook ideaal voor studenten aangezien de kamerplant luchtzuiverend is. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder last van je keel wat ideaal is na een lange avond stappen. Deze makkelijke plant verbruikt bovendien zeer weinig water, wat jij als student natuurlijk helemaal niet erg vindt. Ook de standplaats van het plantje maakt 'm niet veel uit, waardoor je de plant op iedere plek kunt neerzetten. Gaat goed komen zo denk toch?

 2. De Graslelie
  Een andere topper onder de studentenplantjes, is de bekende Graslelie. Vergeet je deze kamerplant een aantal keer water te geven? Dat maakt eigenlijk helemaal niet uit! Vandaar dat deze kamerplant veel te vinden is in studentenkamers en op kantoren. Bovendien zorgt deze groene topper ervoor dat jouw longen schoon en fris blijven. Wil je jouw Graslelie een keer in de zoveel tijd bedanken? Geef 'm dan twee keer per week wat water. 

 3. De Rhipsalis
  De hangende cactus zonder stekels? Dat is de Rhipsalis! Op het eerste gezicht zou je denken dat dit een hangplant is, maar het is toch echt een vorm van een cactus. Deze kamerplant heeft de bijnaam: spaghetticactus dankzij het aparte uiterlijk van deze topper. Er zijn enorm veel soorten verkrijgbaar, waardoor er haast altijd eentje bij zit die jou aanspreekt. 

 4. Yucca 
  Als een echte cowboy komt deze plant uit de woestijngebieden van Midden-Amerika. Naast zijn stoere uiterlijk is deze kamerplant ook nog eens luchtzuiverend waardoor de kans dat jij ziek wordt, steeds kleiner wordt. Ideaal voor studenten! Pas wel op als je een huisdier thuis hebt zitten of als er kleine kids langskomen: de Yucca is namelijk giftig. 


   
 5. Vetplantjes
  Op nummer 5 vind je de vetplantjes. Het grote voordeel van deze groene vrienden, is dat ze maar heel weinig verzorging nodig hebben. De vetplantjes vinden hun oorsprong in de woestijngebieden dus het niet zo gek dat je de plant niet vaak water hoeft te geven. En het handige? De plant geeft zelf aan wanneer hij dorstig is. Als de blaadjes wat gaan rimpelen, dan is het tijd om de vetplant wat water te geven. Deze plant kan eigenlijk tegen heel veel omstandigheden: droogte, warmte, kou, licht en schaduw. 

​​Bloeiende kamerplanten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...