Bloem SEPTEMBER

Alstroemeria verzorgt de kick-off van het binnenseizoen in alle kleuren waarin deze snijbloem verkrijgbaar is, met als absolute trendkleur wit. Uniek aan Alstroemeria is dat ze haar schoonheid bewaart voor het juiste moment.

In de winkel schuilen de bloemen in hun knoppen, pas thuis bij de consument toont ze haar volle schoonheid. De gladde stelen spreken ook een jongere doelgroep aan en het indrukwekkende vaasleven van deze snijbloem past bij de tijdgeest van kiezen voor dingen waar je lang plezier van hebt.

Herkomst
Alstroemeria, ook wel Incalelie genoemd, is afkomstig uit de koele berggebieden van de Andes in Brazilië, Peru en Chili. De huidige productie van Alstroemeria als snijbloem heeft plaats in de kas, waar de plant zeer productief is. In kwalitatief opzicht is de bloem de laatste jaren sterk verbeterd, met stevige stelen, mooi groen blad en een langer vaasleven als resultaat.

Keuze assortiment

Hoewel wit in september de hoofdrol speelt om het gevoel van een nieuwe start kracht bij te zetten, kent Alstroemeria veel verschillende cultivars met prachtige heldere, felle kleuren en tekening in de bloem. De bloem is er in vrijwel alle kleuren van de regenboog. Ook kan de bloemtekening variëren van geheel effen tot vlekjes of streepjes op de bloemblaadjes. In bloemvormen zijn er nieuwe vormen, zoals gevuldbloemige variëteiten en Alstroemeria met heel grote bloemen. Ook is tros-Alstroemeria Florinca, met stevige stelen, kleine bloemen en een lang vaasleven, tot wel 3 weken.

Verzorgingstips:

  • Snij de stelen schuin af en haal de onderste bladeren weg zodat die niet in het water hangen.
  • Schik Alstroemeria in een schone vaas met vers water en wat snijbloemenvoedsel.
  • Zet de vaas liever niet in de volle zon, in de buurt van een fruitschaal of in de buurt van de verwarming.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen en vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

 

Bron: mooiwatbloemendoen.nl