Nu open van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)
  • Groenspecialist
  • ​Compleet dagje groenbeleving
  • ​Scherpe acties

Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

Tussen de kamer- en tuinplanten vind je in ons tuincentrum in Witmarsum de leukste en mooiste cadeaus voor groot en klein, voor hem en haar. Hieronder 9 tips voor in de schoen of voor op het verlanglijstje voor 5 december.

  1. Geurkaarsen met glitters of in mooie kleuren. Ook geurstokjes zorgen voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Denk ook aan waxinelichtjes in grappige houders, bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, of een mooie schaal met water en drijfkaarsjes erin. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glitterende sterretjes in de waterschaal strooien. Veel van deze producten vind je nu op onze speciale kerstafdeling.
  2. Kijk op onze kerstafdeling ook naar snoeren en slingers met led-lampjes voor binnen en buiten. Drapeer ze bijvoorbeeld op een schaal tussen de pepernoten of kerstballen. Voor extra lichteffecten plaats je een transparante schaal met daarin het led-snoer op een spiegelende of glanzende onderzetter of dito dienblad.
  3. De tuin oogt al snel als een groot donker gat in de winter. Dan bieden een vuurkorf met Zweedse fakkel, mooie tuinspotjes of een stevige lantaarn met een dito kaars erin uitkomst.
  4. Zolang het nog niet vriest en de grond nog niet bevroren is kun je nog voorjaarsbollen planten. Dat kan ook prima in pot. Kinderen vinden het ook leuk om hun eigen sneeuwklokjes of tulpen te planten en in het voorjaar te zien opkomen.
  5. Geef een pannenkoekplantje (Pilea peperomioides) cadeau. Het decoratieve en hippe groene kamerplantje wordt ook wel ‘Chinese moneyplant’ genoemd en zou geluk brengen.
  6. Hangplanten worden alleen maar populairder. Je vindt ze kant-en-klaar in macraméhangers, maar ook in hangpotten en glazen of kunststof bollen die je kunt ophangen.
  7. Cactussen zijn eveneens nog altijd niet weg te denken. Je hebt ze in tal van soorten en maten en je kunt er een leuke verzameling of een stilleven van maken.
  8. Maak een dierenliefhebber, groot of klein, blij met vogelvoer en/of een vogelvoederhuisje, -schaal of -silo.
  9. Voor kinderen is speciaal kindertuingereedschap of een vrolijke gieter een leuk idee. Of een kweeksetje waarmee ze in de vensterbank nu al lekkere en gezonde kiemgroenten kunnen zaaien en over een tijdje eenjarige zomerbloemen kunnen voorzaaien. Voor biologen en natuurliefhebbers in de dop zijn er speciale potjes met vergrootglas waarmee ze insecten van dichtbij kunnen bestuderen.

Als je toch bezig bent voor Sint, sla dan meteen je slag op de kerstafdeling van ons tuincentrum in Witmarsum. De tijd vliegt met al die feestdagen en op = op!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Witmarsum geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...

Iedereen weet: een weelderige tuin vol groei en bloei begint bij een gezonde bodem. Maar wat maakt een bodem écht gezond? Naast de juiste voedingsstoffen spelen ook bodemwezens een cruciale rol.

Lees meer...

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt?

Lees meer...