De 10 beste kamerplanten voor donkere plekken

De 10 beste kamerplanten voor donkere plekken

Iedere kamerplant heeft zijn eigen voorkeur qua standplaats. De krachtpatsers kunnen zelfs de volle zon aan, maar de meeste kamerplanten staan het liefste licht, maar niet in het volle zonlicht. Natuurlijk zijn er in huis ook altijd plekken waar je wél graag wat groen wilt hebben, maar die niet ideaal zijn voor iedere plant. Speciaal voor deze donkere hoekjes hebben we de 10 beste kamerplanten voor jou op een rij gezet!

10 beste kamerplanten voor donkere plekken

Dat plekje naast de kapstok in de hal, een hoekje onder de trap of misschien wel een plek naast het bed of het bad. In ieder huis zijn er donkere plekjes die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. Hiervoor zijn een aantal kamerplanten prima geschikt! Zie hier de 10 beste opties voor jou op een rij! Deze planten zijn trouwens ook een ideaal kado voor mensen zonder groene vingers…

 1. Spathiphyllum

  Deze populaire kamerplant bloeit meerdere malen per jaar en is erg gemakkelijk te onderhouden. Het is zelfs beter om hem tussen het watergeven door uit te laten drogen! Hij is gek op schaduw en in veel huishoudens te vinden.


   
 2. Calathea

  De Calathea heeft bladeren met een prachtig patron en is een aanwinst voor iedere ruimte. Hij verdraagt gemiddeld tot weinig licht en houdt van vochtige voeten. Geef hem niet teveel water, maar zorg dat de grond vochtig blijft.


   
 3. Bromelia

  Deze kamerplant heeft een tropische achtergrond en kan zelfs overleven in ruimtes met alleen kunstlicht! Hij is gek op vochtigheid, dus de badkamer is voor de Bromelia een ideale omgeving.


   
 4. Sansevieria

  Deze sterke kamerplant blijft er fris en gezond uitzien, ook al kijk je er weken niet naar om. Dit komt waarschijnlijk door zijn strakke gestreepte bladeren en krachtige opstaande vorm.


   
 5. Dieffenbachia

  Deze groene vriend kan aardig groot worden en heeft niet veel wensen. Goede potgrond, een gemiddelde temperatuur en gemiddelde watertoevoer. Geef hem regelmatig water en je hebt een groene hoek in huis!


   
 6. Aglaonema

  Deze kamerplant is ook super gebruiksvriendelijk en vergt weinig onderhoud. Slecht licht, droge lucht en weinig water is geen probleem voor deze groene kanjer.


   
 7. Philodendron

  Deze plant kom je buiten regelmatig tegen, maar is ook heel erg goed binnen gebruikt worden! Een sfeervolle plant met een romantische en lieve uitstraling, waarmee je letterlijk alle kanten op kunt!


   
 8. Dracaena

  Heb je geen groene vingers? Geen probleem met de Dracaena. Hij is praktisch niet kapot te krijgen, geef hem alleen niet teveel water. Daar kan hij niet goed tegen.


   
 9. Chlorophytum

  Deze plant wordt ook wel de ‘Spinnen plant’ door zijn minimalistische lange bladeren. Net alsof er een spin met hele lange poten uit een potje komt kruipen. Hij groeit met gemak en heeft niet veel verzorging nodig.


   
 10. Aspidistra

  Ook deze kamerplant kan zich prima redden in ruimtes met weinig licht of zonder natuurlijk licht. De enige manier om deze plant kapot te krijgen, is door hem teveel water te geven of steeds over te potten.

Kamerplanten voor donkere plekken kopen

Heb je ook een kaal plekje in de badkamer of een lege plek in een donkere hoek naast de bank of stoel? Dan is één van onze bovenste suggesties een goede keuze om deze plekken gezellig te maken en meer groen in huis te halen! Al deze mooie kamerplanten zijn uiteraard verkrijgbaar bij ons in het Groencentrum. Kom gerust één van onze winkels bezoeken of vraag ons ervaren personeel voor advies!